De trainer

Wil je kennis maken met de oprichtster en de trainer? Klik dan hier

Over Positive by Nature

We krijgen nogal wat voor onze kiezen. Iedere dag worden we overspoeld met nieuwsberichten waar je op zijn zachtst gezegd niet vrolijk van wordt. En toen was daar ineens nóg een stressfactor met de naam van een zomers biertje: Corona. Alsof er al niet genoeg was om je zorgen over te maken; klimaatverandering, verdwijnen van oerbossen, vervuiling van onze oceanen, verlies van biodiversiteit, overbevolking en ga zo maar door. Meer dan voldoende om je kwaad, gefrustreerd of gestrest over te voelen, machteloos ook. Je wilt iets doen, maar wat? Alles lijkt zo zinloos. De problemen zijn op zo’n immens grote schaal, dat alles wat je doet als individu, geen zoden aan de dijk lijken te zetten. Toch..?

Bijdragen aan een betere wereld, te beginnen bij mindfulness

Gelukkig hebben velen van ons een diep verlangen om bij te dragen aan een betere wereld. Om het meest waardevolle cadeautje te zijn dat in ons vermogen ligt. Om ons licht, full power, te laten schijnen, ongeacht alle negativiteit waar we getuige van zijn. Van dit prachtige gegeven wil Positive by Nature optimaal gebruik maken! Tijdens een 8-weekse mindfulnesstraining leer je om te incasseren wat er op je afkomt, om vervolgens niet vanuit angst of frustratie daarop te reageren, maar om dit bewust en constructief te beantwoorden. De tools hiervoor krijg je tijdens de trainingen aangereikt en maak je jezelf eigen door te oefenen, zodat je met dit gereedschap zelf kunt bepalen wat jouw positieve bijdrage gaat zijn aan de wereld van morgen.

What’s in a name?

De naam Positive by Nature draagt een gelaagdheid: Hij verwijst naar de Engelse zegwijze om uit te drukken dat je een van nature positief ingesteld mens bent. En dat is een groot cadeau dat je wereld kan geven, want alleen uit een positieve mindset kan positief handelen voortkomen.

De naam verwijst ook naar de helende kracht van de natuur, onze bron waar we genadeloos van afhankelijk zijn. Die ons niet alleen functioneel voedt, maar ons ook zoveel schoonheid schenkt. Je verbonden voelen met deze bron stelt je in staat om vanuit het positieve (dankbaarheid en liefde) te handelen, in plaats van uit angst en frustratie.

De trainer

Wil je kennis maken met de oprichtster en de trainer? Klik dan hier

Wat deelnemers zeggen over Positive by Nature

"Een toegewijde trainer, compleet met aandacht tot aan het kleinste detail, groots is mijn ervaring"  Caroline Appels - Westervoort.

“Ik heb een erg fijne mindfulnesstraining ervaren bij Harriët. Met haar rustgevende uitstraling, haar rustige aangename stem en haar innerlijke rust neemt ze je mee en vind je zelf ook de rust. Ze voelde me goed aan en ik heb me erg op mijn gemak en gedragen gevoeld voor deze ervaring. “ Cecile van Hattem – Arnhem

“Een hele fijne en nuttige training waardoor ik beter kan omgaan met stress, negatieve gedachtes en gevoelens. Harriët begeleidt de groep op nuchtere en doortastende manier. En terwijl ik opzag tegen de stiltedag, kan ik nu alleen maar zeggen: wow!!” A van Dijk - Arnhem

“Ïk heb het als erg prettig hoe Harriët ons heeft begeleid, heeft doorgevraagd, humor er tussendoor, aandacht voor iedereen… Kortom, het was fijn om dit samen met haar te ervaren!” Bianca Franssen – Arnhem

"De 8-weekse mindfulness training van Positive by Nature is persoonlijk en rustig. Het oefenmateriaal is ook van erg goede kwaliteit en minder belastend voor het mileu. Het grootste cadeau wat deze training mij heeft gegeven, is meer rust en bewustwoording. Het is voor mij heel waardevol geweest. Echt een aanrader voor iedereen!" H. Boender - Arnhem

“Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.”

– Albert Einstein